Opći Uvjeti

10Jan

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

1. Uvjeti korištenja
Ova se pravila i uvjeti primjenjuju na sve usluge objekta “Villa Kuzmanić” koje su izravno ili neizravno pružene Internetom, e-mailom ili telefonom. Pristupom, pregledom ili korištenjem naše internetske stranice i/ili rezervacije, izjavljujete da ste pročitali, razumjeli i pristali na navedene uvjete “Villa Kuzmanić”.

2. Kategorizacija i opisi objekata
Ponuđeni smještajni i ostali kapaciteti opisani su prema službenoj i zakonskoj kategorizaciji Republike Hrvatske važećoj u trenutku izdavanja rješenja prema podacima “Villa Kuzmanić”. “Villa Kuzmanić” ne preuzima odgovornost za usmenu ili pismenu informaciju koja nije u skladu s opisom usluga i objekata u objavljenim programima, a koja je dobivena od strane treće osobe. “Villa Kuzmanić” također ne odgovara u slučaju netočnih podataka od strane poslovnih partnera.

3. Rezervacija smještaja
3.1. Rezervacijom smještaja gost stupa u izravan, pravno obvezujući, ugovorni odnos s objektom “Villa Kuzmanić”
3.2. Za potvrdu rezervacije potrebno je priložiti podatke s valjane kreditne kartice ili (ako je prethodnim dogovorom tako dogovoreno) izvršiti uplatu na bankovni račun.
“Villa Kuzmanić” ima pravo na predautorizaciju bankovne/kreditne kartice prije dolaska gosta, odnosno odmah nakon trenutka rezervacije.
3.3. Ukoliko dani podaci kreditne kartice nisu valjani, zadržavamo pravo otkazivanja rezervacije.
3.4. Rezervaciju je moguće izvršiti na više načina:
– putem Interneta(email, partnerski booking portali, agencije i sl.)
– kontaktom na telefon: 00385(91)2466426.
Stojimo Vam na raspolaganju i na e-mail adresi: villa.kuzmanic@gmail.com

4. Cijena usluga
4.1. Važeća cijena usluge navedena je na ponudi dobivenoj putem emaila/telefona ili nekog od online booking sustava (ili partner portala i agencija). U slučaju bilo kakvih izmjena ili odstupanja od rezerviranih usluga bit će obračunate redovne cijene.
4.2. Za usluge koje nisu iskorištene povrat sredstava nije moguć.
4.3. Sve vrste posebnih usluga koje nisu uključene u cijenu gost plaća sam i dužan ih je naručiti prilikom izvršenja rezervacije ili upitom na licu mjesta.
4.4. Cijene u Eurima informativnog su karaktera i promjenjive su ovisno o tečajnoj razlici.
4.5. Zadržavamo pravo odbiti, otkazati ili izmijeniti rezervaciju u slučaju da je došlo do zlouporabe rezervacijskog sustava ili je ista napravljena očiglednom greškom korisnika.
4.6. Cijene uključuju troškove električne energije, parkirališta, posteljinu i ručnike, te završno čišćenje smještajne jedinice.
4.7. Pristup Internetu u objektu “Villa Kuzmanić” je besplatan za sve goste koji borave.
4.8. “Villa Kuzmanić” ne odgovara za eventualne moguće tehničke poteškoće od strane dostavljača usluge (npr. Internet, struja, voda i slično).
4.9. Sve vrste pomoćnih ležajeva i dječjih kreveta dostupne su na zahtjev, a njihovu raspoloživost treba potvrditi usmenim ili elektronskim dogovorom (ovisno o načinu rezervacije).

5. Parking
Privatno parkiralište osigurano je za jedno osobno motorno vozilo ili motocikl po smještajnoj jedinici, dok je za drugo motorno vozilo/prikolicu ili slično dostupno na prethodni zahtjev gosta, a njegovu raspoloživost treba potvrditi usmenim ili elektronskim dogovorom.

6. Smještaj u objektu “Villa Kuzmanić”
Raspored apartmana, odnosno raspoređenost gostiju po smještajnim jedinicama, određuje osoblje “Villa Kuzmanić”. Ukoliko gost nije izričito ugovorio točno određeni apartman, prihvatit će bilo koju službeno registriranu smještajnu jedinicu za izdavanje u pojedinom objektu opisanom u katalogu i cjeniku.

7. Kućni ljubimci
Boravak kućnih ljubimaca u objektu “Villa Kuzmanić” je dozvoljen isključivo uz prethodni zahtjev i usmeno/elektronsko odobrenje. Mogući su dodatni troškovi za kućne ljubimce.

8. Dolazak/odlazak
9.1. Na dan dolaska apartman je gostima na raspolaganju od 14:00 sati. Ukoliko apartman bude ranije spreman, osoblje objekta “Villa Kuzmanić” će Vas o tome pravodobno izvijestiti.

9.2. Vrijeme prijava gostiju je od 14:00 do 24:00 sati . Za prijave nakon 24:00 sati potrebno je prethodno direktno dogovoriti s osobljem objekta “Villa Kuzmanić”.
9.3. Odjava iz objekta “Villa Kuzmanić” je najkasnije do 10:00 sati.
9.4. Kasnija odjava, odnosno odjava nakon 10:00 sati, iz apartmana moguća je isključivo uz prethodno usmeno odobrenje osoblja objekta. Dostupnost i mogućnost je potrebno provjeriti s osobljem “Villa Kuzmanić”. Za kasniju odjavu mogući su dodatni troškovi kasnije odjave, a koji iznose 50% pune cijene noćenja.

10. Osobna identifikacija
Gosti su prilikom dolaska obvezni posjedovati važeće osobne dokumente. U slučaju da zbog nevažećeg osobnog dokumenta gost odustane od putovanja i ako bi pritom zbog takvog propusta gosta “Villa Kuzmanić” pretrpjeli dodatnu štetu, tada je gost dužan tu istu štetu nadoknaditi. Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, troškove izdavanja novih isprava snosi sam gost.

11. Plaćanje
Ovisno o vrsti rezervacije, postoji nekoliko vrsta plaćanja:
– plaćanje unaprijed (odmah prilikom rezervacije) uplatom na bankovni račun ili terećenjem kartice za rezervacije bez prava otkazivanja (tzv. NonRefundable rezervacije)
– plaćanje prilikom dolaska u objekt (gotovinom ili karticom) za ostale vrste rezervacija ili rezervacije koje prethodno imaju određen period za pravo besplatnog otkazivanja
Objekt “Villa Kuzmanić” ima pravo predautorizirati bankovnu/kreditnu karticu za svaku rezervaciju neovisno o vrsti rezervacije, te držati predautorizaciju do trenutka dolaska gosta.

12. Uvjeti otkazivanja u objektu “Villa Kuzmanić”
12.1. Kod rezervacija sa pravom besplatnog okazivanja (tzv. Free cancelation rezervacije):
– U slučaju otkazivanja do 14 dana prije dolaska, troškovi smještaja neće biti naplaćeni, osim ako nije drugačije navedeno u uvjetima otkazivanja pri izvršenju rezervacije.
– U slučaju otkazivanja u periodu kraćem od 14 dana prije dolaska ili u slučaju nedolaska (No Show), bit će naplaćeno (terećeno sa kartice) 100% od ukupnog iznosa rezervacije.
12.2. Kod rezervacija bez prava otkazivanja (tzv. Non Refundable rezervacije):
– U slučaju otkazivanja u bilo kojem trenutku nakon rezervacije bit će naplaćeno 100% od ukupnog iznosa rezervacije ili u slučaju nedolaska (No Show), bit će naplaćeno (terećeno sa kartice) 100% od ukupnog iznosa rezervacije.
– Prilikom odabira ove vrste rezervacije (bez prava otkazivanja) 100% iznosa rezervacije može biti naplaćeno u bilo kojem trenutku nakon izvršene rezervacije.
12.3. Postotak se računa od ukupnog iznosa rezervacije.

13. Kućni red i pravila objekta
13.1. S ciljem da svim gostima osiguramo ugodan i siguran boravak u objektu “Villa Kuzmanić” i da izbjegnemo bilo kakve potencijalne nesporazume, sve naše goste upoznajemo s kućnim redom i pravilima(kućni red i pravila nalaze se u objektu). Nakon potvrde rezervacije smještaja, podrazumijeva se da su svi gosti upoznati s njegovim točkama i sadržajem i da će ih se u potpunosti pridržavati.
13.2. Ukoliko gost uoči neki neispravan inventar, oštećenje, nedostatak ili tehnički kvar mora to odmah prijaviti osoblju objekta “Villa Kuzmanić” kako bi se isto popravilo ili saniralo u što kraćem mogućem roku, te kako isti ne bi snosio dodatni mogući trošak kao neku svoju štetu.
13.3. Svako oštećenje koje gost namjerno ili nenamjerno učini na inventaru bit će istome naplaćeno.
13.4. Molimo da se energija racionalno koristiti, te da se prilikom odlaska iz apartmana obavezno ugase svi električni uređaji (klima uređaj, televizor, rasvjeta i slično). U protivnom osoblje objekta zadržava pravo ući u apartman i iste ugasiti.
13.5. U slučaju gubitka ključeva/kartica, gost se treba odmah javiti na +385 (91) 2466426, villa.kuzmanic@gmail.com
13.6. Prije odlaska iz apartmana gosti ih trebaju ostaviti uredne, a smeće iznijeti u predviđene kante za smeće ispred objekta
13.7. Tijekom boravka se gosti trebaju pridržavati kućnog reda koji STROGO ZABRANJUJE glasnu glazbu i glasne zabave.
13.8. Remećenje kućnog reda može rezultirati policijskom prijavom od strane ostalih gostiju ili osoblja objekta te gubitkom uplaćene najamnine u slučaju nastale štete.
13.9. Iznimno cijenimo suradnju po ovom pitanju i nadamo se da razumijete da su ova pravila obavezna s obzirom na to da se u objektu “Villa Kuzmanić” nalaze i drugi apartmani, odnosno gosti, te se odmor drugih gostiju i susjedstva mora poštivati.

14. Reklamacije
U interesu je gosta da svaki svoj prigovor pokuša riješiti odmah, na odredištu. Pisanu reklamaciju gost je dužan uložiti u roku od 8 dana nakon završetka putovanja.
Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača („Narodne novine“, br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo na pruženu uslugu mogu podnijeti u pisanom obliku i to u ovim poslovnim prostorijama, te će im bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora. Prigovor se također može podnijeti putem pošte na adresu Villa Kuzmanić, Marulovo 8, Okrug Gornji ili na email adresu villa.kuzmanic@gmail.com . Odgovor na pisani prigovor potrošača dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora, pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora.
Ukoliko gost uloži pismenu reklamaciju nakon navedenog roka, “Villa Kuzmanić” takvu reklamaciju nije dužna uzeti u obzir, a gost se neopozivo odriče posredovanja bilo koje druge osobe, arbitraže bilo koje druge institucije, kao i davanja informacija u medije. Isto tako u tom se vremenu gost odriče prava na tužbu. Najviši iznos nadoknade po prigovoru može doseći iznos reklamiranog dijela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.
Gost i “Villa Kuzmanić” sporove će nastojati razriješiti sporazumno, a u suprotnom ugovaraju nadležnost Županijskog suda u Splitu. Mjerodavno će pravo biti hrvatsko pravo.

15. Obveze objekta “Villa Kuzmanić”
“Villa Kuzmanić” dužna je brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog gospodarstvenika te skrbiti o pravima i interesima gosta sukladno dobrim običajima u turizmu.
“Villa Kuzmanić” dužna je gostu pružiti sve ugovorene usluge za pojedini aranžman te dati odgovore o razlozima eventualnog neizvršenja usluga ili dijela usluga. Sve će navedene obveze iz svojih programa izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju ‘više’ sile, vremenskih nepogoda ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće “Villa Kuzmanić” će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje. “Villa Kuzmanić” nije dužna pružati usluge izvan ovih Uvjeta.
“Villa Kuzmanić” ne odgovaraju za gubitak vrijednih i osobnih stvari gostiju, kao ni za eventulana otuđenja, provale i slično.

16. Obveze gosta
Gost je dužan pobrinuti se da osobno ispuni uvjete predviđene propisima Republike Hrvatske te da se pridržava kućnog reda “Villa Kuzmanić”.
Gost sam odgovara za štetu koju prouzroči. Troškove za štetu koju je prouzročio gost će snositi odmah.
Izgubljeni ključ apartmana naplaćuje se 100 EUR po srednjem tečaju HNB-a na dan gubitka.

17.Privatnost
“Villa Kuzmanić” prikuplja osobne podatke koje navedete prilikom korištenja naše web stranice ili prilikom rezervacije putem drugih online booking sustava. Osobni podaci mogu uključivati Vaše ime, adresu, broj telefona, broj kreditne kartice, e-mail adresu i sl.
Kako bismo spriječili neovlašten pristup, provodimo fizičke, elektroničke i organizacijske procedure, te tako štitimo osobne podatke od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, slučajnog gubitka, izmjena, neovlaštenog razotkrivanja ili pristupa.
“Villa Kuzmanić” koristi osobne podatke i druge podatke prikupljene na internetskoj stranici: (a) kako bi Vam pružili tražene proizvode i usluge (najviše u svrhu obrade Vaše rezervacije), (b) pružili informacije o našim proizvodima i uslugama.
“Villa Kuzmanić” ne dijeli Vaše osobne podatke s trećim stranama. Dijeljenje određenih osobnih podataka s odabranim partnerima tamo gdje je potrebno bez Vašeg pristanka neće biti otkriveno trećim osobama.